divendres, 2 de novembre del 2007

Màrius Serra

Recull de 141 articles publicats a la Vanguardia i l´Avui amb les reaccions enviades pels lectors complementats amb 141 enigmes que l´autor planteja cada dia al programa El matí de Catalunya Ràdio .

"Ja en el torn de precs i preguntes vaig intentar respondre´t, José, que la meva jocosa celebració de la lectura com a acte vital provenia de la meva creenca profunda en el sentit de l´humor com a únic mètode de supervivència"

"Però aquest divendres va aparèixer una necrològica laica en la qual la ciència ocupava el paper que acostuma a prendre la religió.(...) Ha lliurat el seu cos a la ciència el 10 d´octubre del 2002 (...) Cadascú pot tenir les seves pròpies creences sobre com serà la dita vida eterna, però donar el cos a la ciència en morir implica creure en la vida externa, que és l´única que tots compartim, sense excepcions"

"Una senyora es queixa perquè diu que els polítics només vénen a fer turisme al Carmel. Zapatero també, remata mentre espera ben dreta per veure passar el Zapatour. La veritat és que això s´assembla perillosament al turisme. Des del dia del daltabaix el barri s´ha transformat en una espècie de complex turístic. Els carrers van plens de maletes d´anada i tornada, els locals viuen en hotels sense desitjar-ho, alguns visitants simulen instal.lar-se al barri per poder omplir els seus àlbums de fotos o pugen, disfressats d´aventurers, a viure la Carmel experience. Pel que fa a les autoritats, es dediquen al que els interessa, que són els tours turístics amb guia"

"Vivim tan pendents de recordar efemèrides que se´ns oblida celebrar el present" (...) Bauçà va morir en data indeterminada, entre finals del 2004 i comencaments del 2005, i això facilitarà que els amants de les efemèrides ho tinguin malament per encasellar-lo"