divendres, 5 de febrer del 2016

Viatge literari per les comarques de Catalunya: avui el Segrià.

El Segrià a través de La pell de la frontera de Francesc Serés.
La immigració africana i de l’Europa de l’est en l’àmbit territorial del Segrià i la Franja és la protagonista principal d’aquests catorze episodis que transcorren entre els anys 2003 i 2013. Històries diverses i complexes de persones senzilles que han vingut a treballar que malviuen a la intempèrie, voltats de filferros, matalassos per terra, parets caigudes enmig de plàstics que reflecteixen la inseguretat d’aquest col·lectiu. L’autor reflexiona dient-nos que la distància entre ells i nosaltres arran de la crisi econòmica és mínima Demà podem ser nosaltres. Obra testimonial al llindar entre la narració i el periodisme en què Francesc Serés intenta amb claredat, sensibilitat i sense sentimentalisme de cap mena entendre la història dels altres i la pròpia en l’indret on va néixer i créixer: un paisatge totalment transformat.
Francesc Serés, La pell de la frontera. Barcelona: Quaderns Crema, 2014. 309 p. (D’un dia a l’altre; 42). Premi Crítica Serra d’Or de narració 2015.
Informació complementària sobre la novel·la a: ”La clamor de Francesc Serés: de pells, de fronteres... “ dins Biblioteca Joan Triadú, 2015.
A continuació vídeo on Francesc Serés presentaLa pell de la frontera’, Núvol el digital de cultura, 2014.
 
 

Quina altra obra triaríeu per fer el viatge pel Segrià?